Llocs d'interès

Les edificacions del municipi bàsicament estan construïdes amb pedra treta del mateix peu de la Mil·loquera, i formen parets exteriors de considerable gruix. La majoria de vivendes són de tres plantes i n'hi ha algunes que tenen obertures amb arcada.

Ajuntament

Ajuntament. Construcció que data de l´any 1888 i que consta de tres plantes. Pel mal estat de l´interior de l´edifici, durant l´any 1998 s´han iniciat les obres de restauració i únicament es conserven les parets de pedra exteriors.

L´Església de Santa Maria

L´Església de Santa Maria, d'estil neoclàssic, amb elements barrocs, data de mitjans del segle XVIII. El campanar disposa de 4 rellotges i és de l'any 1930. L´escultura de Sant Joan Baptista, ubicada a la fornícula, és obra de l'escultor local Marcel.lí Giné.

Cooperativa Agrícola. Combina la pedra amb el totxo massís vermell.

Museu Municipal

Edifici de 4 plantes, que data del 1891. L´any 1996 es restaurà i el 1997 es va inaugurar el Museu. En el seu interior es pot apreciar el tipus de construcció amb pedra amb què estan construïdes totes les parets exteriors.
El Museu està dedicat als escultors Marçà-Gine i Lula Pérez. A la tercera planta hi ha una exposició de restes arqueològiques trobades a la zona per afeccionats del poble, i quadres del pintor Josep Sancho i Piqué, fill del poble (mort al 1959). I també hi ha una sala polivalent on s'hi fan exposicions, conferències i reunions.
Al Museu-Celler de Baltasar Vendrell s'hi exposen estris relacionats amb la vida al camp.

Rentadors públics

Rentadors públics. Edificació realitzada l´any 1864, just a la vora de la font pública. Des del 1864 sempre hi ha rajat aigua, nit i dia. Hi ha un abeurador per a animals.

Masies. Mas d'en Crusat, Mas de Magrinyà, Mas d'en Figueres, Mas Gran, etc..

També són dignes de veure algunes cases edificades dins el nucli urbà, que daten del segle XVIII.

La Mil.loquera, petit turó, amb avencs de profunditats superiors als cent metres de traçat vertical i de gran riquesa espeleològica. Destaquen l'avenc de l´Heura i el Cireret. Per arribar-hi s'ha de seguir el camí del Calvari, lloc idoni per passejar. Primer trobem la Bassa del Castell, lloc d´esplai, i el Mirador. Al final del camí es troba la casa de l´escultor Marçà-Giné. I a dalt del cim, restes del castell i una miranda fantàstica.

El paratge natural del terme és digne de veure. Conserva una gran bosquina, destaca la zona de les Burgueres, on es poden fer excursions a través del bosc cap a les Coves del Xollat, la roca el Corb, l'Estret de Catà, la Mola, Serra de Llaberia i altres indrets.

La Font dels Tres Batlles

Més amunt hi ha la Font dels Tres Batlles, paratge de gran bellesa, anomenat així perquè antigament era lloc de reunió dels alcaldes dels tres municipis limítrofs: Colldejou, Marçà i Tivissa, que es reunien per debatre temes polítics.

La Pallissa

La Pallissa, petit embassament natural de terra vermella, situat a la conca de la riera de Marçà. Lloc idoni per anar-hi a menjar i des d'on es poden iniciar excursions.

Subscriure a